Lahtelaiset ISKU ja Baumedi mahdollistavat turvallisen toimistolle paluun

Suomessa laumasuojan rajan (70%) on ennustettu ylittyvän nykyisellä rokotustahdilla heinäkuun lopulla. Toimistoille paluuta voi siis odottaa elokuussa. Pandemian aikana on saatu runsaasti tietoa, miten lisätä hygieniaa työpaikoilla ja julkisissa tiloissa. Työnantajat etsivät nyt vaihtoehtoja ja ratkaisuja turvalliseen toimistolle paluuseen.

Kotimaisten yritysten innovaatiot edesauttavat turvallista paluuta

ISKU on tutkinut ja kehittänyt vuodesta 2013 asti antimikrobisia kalusteita, jotka vähentävät mikrobien määrää kosketuspinnoilla. ISKU laajentaa tuotevalikoimaansa myös sisäilman ratkaisuihin Baumedi Solutionsin ilmanpuhdistuslaitteilla. Laitteen UV-C -teknologia puhdistaa tutkitusti sisäilmaa tuhoten haitallisia mikrobeja, mukaan lukien koronaviruksia.

–  Koronapandemia on muuttanut merkittävästi myös työelämää, ja työpaikkojen turvallisuuteen kiinnitettään nyt eri tavalla huomiota. Olemme investoineet merkittävästi tehtaaseen, jotta voimme valmistaa antimikrobisia kalusteita ja kokonaisvaltaisia ratkaisuja. Nyt julkistettava yhteistyö on strategista jatkumoa määrätietoiselle työlle rakentaa turvallisia ja terveitä työpaikkoja. On erinomaista, että kaksi lahtelaista yritystä tekevät yhteistyötä ja innovaatiot tuovat lisäarvoa asiakkaillemme, jotta työpaikoista, kouluista ja kaikista julkisista tiloista tulee turvallisia myös tulevaisuudessa, kertoo ISKUn toimitusjohtaja Arto Tiitinen.

UVC-teknologia tuhoaa tutkitusti sisäilman mikrobit, jopa SARS-CoV-2-virukset

Ilmanpuhdistuslaiteen toiminta perustuu UVC-teknologian ja hepasuodatinjärjestelmän tehokkaaseen yhdistelmään. Ultraviolettivalo on sähkömagneettista säteilyä, joka tuhoaa mikrobeja tehokkaasti. UVC-teknologiaa hyödynnetään laajalti eri mikrobien, homeitiöiden ja haitallisten pienhiukkasten tuhoamisessa sisäilmasta.

– Baumedi Solutions on toiminut ilmanlaadun hallinnan parissa jo vuodesta 1990. Maailma on muuttunut pandemian myötä, ja työtiloihin halutaan luoda terveysturvalliset puitteet. ISKU on huonekalualan suurin teollinen toimija. Olemme iloisia, että ISKUn laajan verkoston avulla pystymme palvelemaan aiempaa suurempaa asiakaskuntaa, sanoo Baumedi Solutionsin toimitusjohtaja Kari Vuorimaa.

Kansainväliset tutkimukset puoltavat UVC-teknologian hyödyntämistä eri mikrobien eliminoinnissa sisäilmasta, mukaan lukien koronaviruksen eli SARS-CoV-2-virustyypin tuhoamisessa. Mikrobien tuhoamisen lisäksi ilmanpuhdistin parantaa myös sisäilman laatua ja poistaa epämiellyttäviä hajuja.

Puhdas sisäilma osana terveysturvallista työympäristöä

– Työskentely-ympäristöjen puhtaus ja turvallisuus kiinnostavat asiakkaitamme, ja ilmapuhdistuslaitteille on ilman muuta kysyntää. Olemme profiloituneet terveiden kalusteiden ja turvallisten työtilojen kalustajana. Baumedi Solutionsin tarjoama ilmanpuhdistusteknologia sopii konseptiimme erinomaisesti, toteaa Tiitinen.

– Vietämme paljon aikaa sisätiloissa etenkin työaikana. Sisäilman laadun ja ilmahygienian merkitystä ei voi väheksyä. Ilmahygienian hallintaan ja parantamiseen kehitettyjen tuotteiden avulla voimme tehdä työympäristöistä entistä turvallisempia ja virusvapaita. Uskomme hygieenisten työtilojen kysynnän kasvavan, ja yhteistyöllä ISKUn kanssa haluamme vastata tähän tarpeeseen, sanoo Baumedi Solutionsin operatiivinen johtaja Mika Iivonen.

Ilmahygieniapalveluja tarjoava kotimainen yritys Baumedi Solutions ja vastuullisuudesta tunnettu suomalainen huonekaluyhtiö ISKU aloittavat kesäkuussa 2021 yhteistyön. Ilmaa puhdistava UV-C-ilmanpuhdistinta on saatavilla ISKUn yritysmyynnin kautta.

Lisätietoja:

Arto Tiitinen, toimitusjohtaja, ISKU, 0400 566 875, arto.tiitinen@isku.com
Joonas Vikström, vientipäällikkö, ISKU, 044 313 1722, joonas.vikstrom@isku.com
Kari Vuorimaa, toimitusjohtaja, Baumedi Oy, 050 597 8804, kari.vuorimaa@baumedi.fi
Mika Iivonen, operatiivinen johtaja, Baumedi Oy, 0453463030, mika.iivonen@baumedi.fi

Image by Nattanan Kanchanaprat from Pixabay

Woodly Oy keräsi 3 miljoonan euron kasvurahoituksen – poikkeuksellinen lähestyminen muoviongelman ratkaisuun vakuutti sekä sijoittajat että asiakkaat

Puuselluloosaan perustuvan muovin kehittänyt Woodly Oy keräsi 3 miljoonan euron kasvurahoituksen tuoteinnovaation kaupallistamiseen ja kansainvälistymiseen.

”Viime vuosina muovista on tullut mörkö, jonka käytöstä moni haluaisi luopua kokonaan tai korvata sen ainakin vaihtoehtoisella materiaaleilla. Toistaiseksi markkinoilla on onnistuttu lähinnä luopumaan muovi-sanan käytöstä. Me olemme lähestyneet ongelmaa toiselta laidalta vaihtamalla sen sijaan raaka-aineet, joista muovi valmistetaan”, kertoo Woodlyn toimitusjohtaja Jaakko Kaminen.

Suomessa kehitetty Woodly-materiaali on uudenlainen muovi, jonka valmistamisessa käytetään puuselluloosaa. Lopputuloksena saadaan materiaali, joka toimii entiseen tapaan sekä tuotannossa että tuotteissa, mutta on 100 % hiilineutraali ja vähentää tarvetta fossiilisten raaka-aineiden käytölle. Yhtiön tavoite on lanseerata useita eri pakkauksia ja tuotteita lähitulevaisuudessa kansainvälisille markkinoille ja auttaa yrityksiä irtautumaan fossiilitaloudesta, pienentämään hiilijalanjälkeään sekä tukemaan kiertotaloutta.

Yhtiö on julkistanut yhteistyön mm. K-ryhmän, HKScanin, Orthexin, Kiillon, Black Modan ja Vihreäkeijun kanssa. Ensimmäisenä Woodly-materiaalista valmistetut pakkaukset toi kauppoihin K-ryhmä Pirkka-ruusubegoniatuotteissa. Lisäksi Woodly-materiaali on jo käytössä Black Modan valituissa tekstiilipakkauksissa ja Vihreäkeijun yrttipakkauksissa.

”Myynti on käynnistynyt ja ensimmäiset Woodly-materiaalista valmistetut pakkaukset on saatu markkinoille Suomessa. Uuden rahoituksen turvin pystymme panostamaan kaupallistamiseen kansainvälisesti. Ulkomaanmyyntiä on tähän mennessä ollut Ruotsiin, Saksaan, Portugaliin ja Japaniin”, kertoo Woodlyn toimitusjohtaja Jaakko Kaminen.

Woodlyn suurimpia omistajia ovat Besodos Investors Oy ja Woodlyn perustanut Ratkaisutoimisto Seedi Oy.

“Maailman pelastaminen on kaikkein kiinnostavin liiketoiminta-alue. Woodly haluaa olla tässä markkinassa merkittävä peluri. Tämä rahoituskierros on tärkeä välipysäkki tällä matkalla”, sanoo Ratkaisutoimisto Seedin toimitusjohtaja ja Woodlyn hallituksen puheenjohtaja Marko Parkkinen.

Uusia mukaan lähteneitä sijoittajia rahoituskierroksella olivat mm. joukko Small Giant Games-mobiilipeliyhtiön perustajia, rahoitustieteen professori Vesa Puttonen, erikoissijoitusrahasto Taaleri Impakti, Lauri Rosendahl sekä Jukka ja Mikko Rannila.

Versowood ennakoi sahausmäärän nousevan tämän vuoden kesäkuussa päättyvällä tilikaudella noin 1,4 miljoonaan kuutiometriin ja liikevaihdon yli 450 miljoonaan euroon.

Versowood ennakoi sahausmäärän nousevan tämän vuoden kesäkuussa päättyvällä tilikaudella noin 1,4 miljoonaan kuutiometriin ja liikevaihdon yli 450 miljoonaan euroon.

Versowood investoi 15 miljoonaa euroa Vierumäelle – yhtiön sahatavaran vuosituotanto nousee 1,5 miljoonaan kuutiometriin

Vierumäen toisen sahalinjan uusinnan toimittaa mäntyharjulainen Veisto Oy ja tuorelajittelulinjan lahtelainen Jartek Oy.

Suomen suurin yksityinen sahayritys Versowood investoi Vierumäen yksikköönsä Heinolaan 15 miljoonaa euroa.

Vierumäellä sahatavaran tuotanto kasvaa nykyisestä 475 000 kuutiometristä yli 600 000 kuutiometriin vuodessa. Samalla yhtiön koko vuosittainen sahausmäärä kasvaa 1,5 miljoonaan kuutiometriin.

Kesän 2022 aikana Vierumäen toinen sahalinja uusitaan ja sen yhteyteen rakennetaan uusi sydäntavaroiden tuorelajittelu. Investointi kasvattaa merkittävästi linjan ja yksikön kustannustehokkuutta ja tuottavuutta, Versowoodin tiedote kertoo.

Sahalinjan toimittaa mäntyharjulainen Veisto Oy ja tuorelajittelun lahtelainen Jartek Oy. Investointien yhteisarvo nousee noin 15 miljoonaan euroon.

Versowood ennakoi sahausmäärän nousevan tämän vuoden kesäkuussa päättyvällä tilikaudella noin 1,4 miljoonaan kuutiometriin ja liikevaihdon yli 450 miljoonaan euroon.