Puuviesti-lehti

Puuviesti  on puutuoteteollisuuden ammattilehti, joka kertoo monipuolisesti suomalaisesta puun jatkojalostusosaamisesta ja puuseppäteollisuudesta. Lehti ilmestyy 6 kertaa vuodessa ja pari numeroa ovat isompia erikoisnumeroita.

Vuonna 1989 Jorma Laitinen perusti Woodworking WIN Puuntyöstö -lehden ja lehti löysi pian paikkansa alan yrityksien tiedottamisen välineenä. Tuo yli kolme vuosikymmentä sitten syntynyt puutuoteteollisuuden ammattilehti on nähnyt ja kokenut niin kasvu- kuin laskukausiakin. Periaatteensa mukaisesti se on kuitenkin tuonut esille suomalaista puusepänteollisuutta ja herättänyt keskustelua erilaisten aiheiden parissa.

Woodworking –lehti sai uuden ilmeen, kun Tuula Uitto osti keväällä 2013 lehden julkaisuoikeudet ja alkoi lehden päätoimittajaksi puuteollisuusyrittäjien omalle julkaisulle.  Lehti uudistui ja nimikin vaihtui vuonna 2015 Puuviestiksi.  Puuviesti on ollut puolueettomasti toimitettu puualanlehti, jossa on kerrottu – ja tullaan kertomaan jatkossakin – puusepänteollisuudesta, yrityksistä ja yrittäjistä, uusista koneista ja materiaaleista, tapahtumista ja näkymistä.  

Nyt lehteä julkaisee Pro Puu– yhdistys.

Puuviesti on erinomainen väline ammattilaisten tavoittamiseen ja tietojen välittämiseen sekä on keskustelukanava päättäjien ja yrittäjien välillä. Lehti keskittyy alan osaajien ja ilmiöiden esittelyyn ja on erinomainen väline ammattilaisten tavoittamiseen ja tietojen välittämiseen sekä vahvasti Puuteollisuusyrittäjät ry:n sekä Puuseppämestarit ry:n äänenkannattaja. Lehti keskittyy alan yrittäjien menestyksen kasvattamiseen, tulevaisuudessa viennin lisäämiseen sekä olemaan kanavana päättäjien ja yrittäjien välillä.

Metsä ja puu ovat tärkeitä Suomen taloudelle. EU-maat ovat tavoittelemassa 80 prosentin hiilidioksidipäästöjen vähentämistä vuoteen 2050 mennessä. Asiantuntijoiden mukaan se tarkoittaisi, että vähennämme uusiutumattomien luonnonvarojen käyttöä rakentamisessa ja korvaamme niitä kestävän kehityksen mukaisilla materiaaleilla. Puu voidaan luokitella sellaiseksi materiaaliksi. Rakenteiden lisäksi tavanomaisimpia käyttökohteita puutuotteille ovat, ikkunat ja ovet, sisustus ja kalusteet.

Tartu tilaisuuteen ja tilaa Puuviesti tai ilmoita alan valtakunnallisessa julkaisussa.