Miikka Kotilainen ja Joona Kotilainen (kuva: Oskari Nevalainen -Markkinointitoimisto Tovari)

Puuartisti sai Pohjois-Karjalan Vuoden nuori yrittäjä -palkinnon

Puuartisti Oy on valittu Pohjois-Karjalan Vuoden nuori yrittäjä 2020 -palkinnon saajaksi. Palkinto jaettiin tiistaina 21.4. Puuartisti Oy:n molemmille yrittäjille: toimitusjohtaja / luova johtaja Miikka Kotilaiselle ja hallituksen puheenjohtaja Joona Kotilaiselle. Miikan vastuulla on ollut verstaan toiminnan vetäminen, kun taas Joona on hoitanut alusta asti Puuartistin brändinrakennusta ja markkinointiviestintää oman yrityksensä Markkinointitoimisto Tovarin kautta.

Palkintoperusteluissaan Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja Merja Blomberg kertoo, että Puuartisti toteuttaa innovatiivista ja vastuullista yritystoimintaa:

–Puuartisti on tinkimättömällä laadulla ja uskaliailla visioilla jatkuvaa kehitystä hakeva yritys, jonka taustalla näky kunnioitus raaka-ainetta kohtaan. Puuartisti kohottaa perinteisen käsityöläisyyden asemaa, ja on onnistunut laajentamaan rohkeasti toimintaansa. Arvostettavan ideologiansa ja näkyvyytensä myötä yritys on myös tuonut Pohjois-Karjalaa ja Kontiolahtea positiivisesti esille, Blomberg kuvaa.

Molemmat yrittäjät ovat erittäin otettuja palkinnosta.

–Olemme toteuttaneet omaa visiotamme erilaisesta, pelkästään uniikkeja töitä tekevästä puusepänverstaasta, ja olemme tosi iloisia, että se työ on huomioitu näin. Eikä tässä tietenkään oltaisi ilman monia osaavia yhteistyökumppaneita, meihin luottavia asiakkaita, Kontiolahden kunnan ja Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen tukea ja läheisten kannustusta, kiittelevät Miikka ja Joona Kotilainen.

Miikalle Vuoden nuori yrittäjä -titteli kirkastui konkreettiseksi tavoitteeksi Suomen Nuorten Yrittäjien Get Together-kokoontumisessa, johon hän osallistui ensimmäistä kertaa vuonna 2016.

–Siellä heräsi voimakas yhteisöllisyys nuorten, samanhenkisten yrittäjien kesken. Tavoitteet ovat tärkeitä, joten kirjoitin tuolloin lapulle, että haluan olla Vuoden nuori yrittäjä vuonna 2018. Eihän sitä palkintoa silloin tullut – tuskailimme tuolloin verstaan laajennusprojektin keskellä ja makselimme kasvun oppirahoja. Nyt fiilis on ihan erilainen ja kahdessa vuodessa on tapahtunut paljon. Meillä on mielenkiintoisia projekteja tilauskirjassa ja koronasta huolimatta näkymät ovat onneksi tällä hetkellä hyvät, kertoo Miikka Kotilainen.

Yrityksen taustalla on yli viiden ja puolen vuoden työ veljesten omilla vahvuuksilla.

–Syy, miksi meidän veljesyhteistyö on toiminut niin hyvin Puuartistissa, on se, että meillä on molemmilla täysin erilaiset osaamisalueet. Itse en ota kantaa verstaan sisäisiin asioihin, mutta taas Tovarin tiimin kanssa olemme vastanneet kokonaan ulkoisesta viestinnästä. Kaikki tarinat, mitä Puuartisti kertoo, pohjautuvat aitoihin arvoihin, joita ollaan pohdittu jo ennen kuin koko yritystä oli olemassa. Brändiä on rakennettu alusta asti, kertoo Joona Kotilainen.


Vuonna 2014 perustettu Puuartisti on kasvanut yhden miehen verstaasta 6 henkilöä työllistäväksi yritykseksi. Alusta asti verstastilat ovat sijainneet Kontiolahden vanhalla varuskunta-alueella, missä 300 m² verstasrakennus laajennettiin 900 m²:iin vuonna 2018. Nyt tekeillä oma sahalaitos kuivaamoineen ja tulevaisuuden tavoite on avata vierailijoille avoin Visitor Center. Projektit ovat kasvaneet yksittäisistä kalusteista isompiin kokonaisuuksiin, viimeisimpänä esimerkkinä saunaosaston suunnittelu pohjoiskarjalaisista kuuusenjuurakoista peliyhtiö Supercellille. Tekeminen on myös vahvasti painottumassa tarinapuihin – esimerkkinä vaikkapa Joensuun Ilosaaren puistopuista valmistettavat kalusteet. 

https://drive.google.com/drive/folders/1MFCSQK4lWLFnEuUt6XJFgSAx3BsWe-Kn?usp=sharing


Käy ihmeessä seuraamassa Puuartistin projekteja somessa:

https://www.facebook.com/puuartisti/

tai nettisivuilta http://puuartisti.fi/