Jo joutui armas aika -teknisiä töitä Lahden kouluista

Pro Puu – galleriassa 8.5.2017 – 1.6.2017

Pro Puu – galleriassa on toukokuussa esillä laaja kokoelma lahtelaislasten kouluvuoden aikana tekemiä teknisiä ja puutöitä.

Kevätnäyttelyt olivat kansakoulun aikaan oleellinen osa koulujen toimintaa. Niissä samoin kuin joulu- ja kevätjuhlissa näytettiin vanhemmille mitä oli saatu aikaan. Alaluokkien oppilaat näkivät, mitä seuraavilla luokilla tapahtuu. Peruskoulun myötä 1970-luvulla kevätnäyttelyt alkoivat jäädä pois. Kevään viimeiset viikot ovat usein kouluvuoden kiireisimpiä, joten monet opettajat tervehtivät uutta käytäntöä ilolla.

Aika ajoin joissakin peruskouluissa on järjestetty kevätnäyttelyitä vieläkin ja eläähän perinne Työväenopistoissa, Taideoppilaitoksissa jne.

Pro Puu ja lahden kaupungin sivistystoimi haluavat elvyttää tätä perinnettä ja tuoda yleisön nähtäville lahtelaisten lasten kouluvuoden aikana tekemiä teknisiä ja puutöitä.

Näyttelyssä on töitä useasta Lahden alueen koulusta. Jotkin työt ovat juuri valmistuneita, toiset vuosien takaa. Aiheissa löytyy kuitenkin yhteneväisyyttä.

Esineet on koristeita sekä käyttöesineitä – leikkuulautoja, renginkaappeja, naulakoita sekä erialaisia rasioita. Suuritöisimpiä lienee verhoilua vielä odottava nojatuoli.

Käsillä tekemisen ilo innostakoon myös meitä aikuisia unohtamaan suorituspaineet ja päästämään sisältä pulppuava luovuus pintaan!

Näyttelyn mahdollisti Lahden kaupungin sivistystoimi.

JO JOUTUI ARMAS AIKA
– – – – – – – – –
Näyttelyaika 8.5. – 1.6.2017
Avoinna: ma-pe 10-17, la 10-14
Suljettu: Helatorstaina 24.5.2017 sekä sunnuntaisin

Terveisin
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Pro Puu – galleria / Satamakatu 2 A / 15140 Lahti
puh. 050 321 2667 / galleria@propuu.fi
www.propuu.fi

Pro Puu -keskus on avoinna
ma-pe 10-17, la 10-14
Tervetuloa!