JELD-WEN toimitti Lahden kaupunginsairaalaan 350 uutta laminaattiovea – liukuovet lisäävät kapeiden sairaalakäytävien turvallisuutta

JELD-WEN toimitti Lahden kaupunginsairaalaan 350 uutta sairaalatason laminaattiovea. Kulutuksenkestävät, laminaattipintaiset ovet ovat hygieenisiä ja helposti puhdistettavia. Turvallisuustekijöiden takia sairaalan kapeimpiin kohtiin valittiin liukuovia.

JELD-WEN toimitti yhteensä 350 uutta ovea Lahden kaupunginsairaalaan. Osana kaupunginsairaalan remonttia uusitut sisäovet ovat laadukkaita sairaalatason ovia.

”Ovia uusittiin sairaalan kuuteen kerrokseen ja sairaalan kellaritiloihin muun muassa hoitohuoneisiin, hammashoitotiloihin, neuvolatiloihin ja hallinnollisiin tiloihin. Ovilta vaadittiin hygieenisyyttä, kestävyyttä ja tiloista riippuen myös äänieristystä ja paloturvallisuutta”, Pohjois-Euroopan Sales and Marketing Director Peter Sejling JELD-WENiltä kertoo.

”Tilaajan suunnalta aikataulussa pysyttiin, ja loppuasiakkaan näkökulmasta ovet näyttävät hyvältä ja toimivat”, Lahden kaupunginsairaalan uudistamishankkeen projektipäällikkö Tero Harju Lahden Tilakeskukselta sanoo.

Sairaalaan toimitettiin paloluokan EI₂30 ovia, Rw 38 dB äänieristettyjä ovia sekä paloturvallisia ja äänieristettyjä EI₂30 / Rw 37 dB liukuovia. Paloa eristäviä ovia valittiin tiloihin, johon määräykset niitä vaativat. Äänieristysovia taas määritettiin tiloihin, joissa ne lisäävät asiakkaiden ja henkilökunnan viihtyvyyttä sekä turvaavat yksityisyyttä.

Kaikissa sairaalaan toimitetuissa ovissa on kulutusta kestävä ja hygieeninen laminaattipinta, joka on helppo pitää puhtaana.

Liukuovi lisää kapeiden käytävien turvallisuutta

Kaikilla JELD-WENin tuotteilla on laajat tyyppihyväksynnät, eli niiden turvallisuusominaisuudet on testattu kansallisin standardein.

”JELD-WENin oviratkaisuissa saa käyttöominaisuuksiltaan halutunlaisen oven ilman, että turvallisuusasioista tarvitsee tinkiä”, Sejling sanoo.

Turvallisuuden kannalta on myös tärkeää valita oikeanlainen oviratkaisu haastaviin kohtiin. Esimerkiksi saranaoven asentaminen kapeimpiin käytäviin voi olla turvallisuusriski. Lahden kaupunginsairaalassa kapeimpiin kohtiin valittiinkin paloturvallinen, äänieristetty liukuovi, joka lisää sekä turvallisuutta että turvallisuudentunnetta.

”Pienillä käytävillä aukinainen ovi voi viedä koko käytävätilan, jolloin se voi muodostaa käytävän tukkeen ja aiheuttaa törmäysriskin. Liukupalo-ovi on tukeva ja käyttöturvallinen tuote, joka toimii erityisesti tilanteissa, joissa tilaa on vähän, mutta ovelta vaaditaan paljon”, Sejling kuvaa.

Toimivissa oviratkaisuissa tärkeintä on räätälöinti

Sairaalatason ovet ovat samantyyppisiä kuin kouluihin, päiväkoteihin ja toimistorakennuksiin toimitettavat ovet. Oviratkaisut suunnitellaan kuhunkin kohteeseen.

”Tuoteratkaisut räätälöidään aina kohteen mukaisesti. JELD-WENillä on pitkä kokemus sairaalaovien valmistamisesta: tiedämme, mitä alalla tarvitaan”, Sejling sanoo.

Osaan Lahden kaupunginsairaalaan toimitetuista ovista asennettiin esimerkiksi kulutuksenkestävä potkulevy, joka kestää sänkyjen, pyörätuolien ja tippatelineiden törmäyksiä. Oviin tehtiin myös erilaisia sisustusratkaisuja: ovet värikoodattiin kerrosten mukaan, jotta sairaalassa liikkuminen on helpompaa. Tiettyihin kohtiin toimitettiin lasiaukollisia ovia, jotka lisäävät tilantuntua ja valoisuutta.

JELD-WEN kehittää entistä toimivampia oviratkaisuja jatkuvasti.

”Markkinoille kehitetään uusia turvallisia, innovatiivisia tuotteita, joita testataan yhdessä asiakkaiden kanssa. Tarpeet muuttuvat, ja asiakkaiden toiveita, huomioita ja esiin tulleita ongelmia kuunnellaan ja ratkotaan yhteistyöllä”, Sejling summaa.


Lisätietoja:

Peter Sejling
Sales and Marketing Director Northern Europe
+45 407 94 453
psejling@jeldwen.com

https://www.jeld-wen.fi


JELD-WEN

Vuonna 1960 perustettu JELD-WEN (NYSE listautunut) on yksi maailman suurimmista ovien ja ikkunoiden valmistajista. JELD-WENillä on tehtaita 20 maassa, joista suurin osa sijaitsee Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Australiassa. JELD-WENin pääkonttori on Yhdysvalloissa Charlottessa, joka sijaitsee Pohjois-Carolinan osavaltiossa.