Jaakko Järvelle kultaa Euroskills 2016 -kilpailuissa

Jaakko Järvi voitti kultaa Euroskills 2016 -kilpailuissa Puulon Oy:n tuotantopäällikkö Jaakko Järvi voitti kultamitalin huonekalupuuseppien sarjassa Euroskills 2016-kilpailuissa. Euroskills 2016 -kilpailut eli ammattitaidon EM-kisat käytiin Göteborgissa Ruotsissa joulukuun alussa.

Koulutuskeskus Salpauksesta valmistunut Jaakko kilpaili huonekalupuuseppien sarjassa. Vuosi sitten Jaakko Järvi osallistui ammattitaidon MM-kisoissa São Paulossa ja sai sieltä huonekalupuuseppäsarjassa Medallion for Excellence -kunniamaininnan. Tunnustus toi hänelle suoraan paikan Euroskills 2016 -kisoihin Suomen edustajana.

Kisoja ennen Jaakko harjoitteli työnsä ohella ja kävi kaksi viikon pätkää treenaamassa Lahden Vipusen kadulla lehtori Marko Varjoksen ohjauksessa. Kilpailutyö oli kirjoituspöytä, jossa oli vetolaatikkoja ja kaksi käännettävää kantta.
– Työ sisälsi tosi paljon pieniä aikaa vieviä yksityiskohtia, Jaakko kertoi.
– Jaakko manasi vielä eilen, että kaikki meni huonosti. Mutta jos Jaakolla menee huonosti, se tarkoittaa, että jossain on 0,01 millimetrin heitto, jota muut eivät edes huomaa, Puulon Oy:n toimitusjohtaja Olli Hietajärvi kertoi.