KEITELEEN KUMMISEDÄT PALAAVAT KEITELEEN KYLÄNRAITILLE

Keiteleen kuntakeskustaan valmistuu kesään mennessä Kylänraitti AR- polku, jossa pääsee perehtymään paikkakunnan historiaan, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen. Lisätyn todellisuuden (AR) myötä kuntalaiset ja matkalaiset pääsevät tutustumaan muun muassa Keiteleen kummisetiin ja kunnan kehitystarinaan. Lisäksi reitin varrella esitellään Keiteleen kuntakeskustan tulevaisuusvisiota, jonka kantava teema on puurakentaminen.

Savonia AMK – opiskelijat toteuttivat syksyllä 2020 Keiteleen kunnalle kolme projektityötä, joiden tavoitteena oli visioida ja suunnitella Keiteleen kuntakeskustan tulevaisuutta puurakentamiseen nojaten. Nämä projektityöt tulevat vahvasti esille myös kesällä valmistuvalle AR – polulle.

– Savonia AMK – projektiryhmät tekivät syksyllä erinomaista työtä kunnan toimeksiantojen pohjalta. AR – polun tavoitteena on herättää kuntalaiskeskustelua kunnan kehittämisestä uudella tavalla. Samalla AR – polku toimii mainiona oppimisympäristönä lapsille ja nuorille sekä tukee myös kunnan markkinointityötä ja positiivista kuntakuvaa. Tuleva AR – polku tulee olemaan ainutlaatuinen elämys, lupaa Keiteleen kunnanjohtaja Juha-Pekka Rusanen.

Näkyvimpänä Keiteleen tulevaisuusvisiossa on puuhybridikerrostalon rakentaminen vanhan kunnantalon paikalle. Puuhybridikerrostaloon on suunniteltu mm. tulevaisuuden kunnantoimisto, etätyö- ja opiskelutiloja, omistus- ja vuokra-asuntoja ja liiketiloja. Lisäksi kuntosalin mahdollisuutta mietitään. Keiteleen kunta jatkaa puuhybridikerrostalon ideointia yhteistyössä Savonia AMK:n kanssa opinnäytetyön muodossa.

Keiteleen kunta tekee AR-reittiä yhteistyössä E-kunta hankkeen, Keitele-Seuran, Keiteleen Kameraseuran ja Savonia Ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa. AR – polun toteuttajana toimii Salmi Platform. Keiteleen Kylänraitti AR – polku valmistuu Äyräpääntien varrelle. Reitti tulee sisältämään kuusi lokaatiota aina Wanhalta Meijeriltä Rajakivelle saakka.


LISÄTIETOJA:

Juha-Pekka Rusanen
Keiteleen kunnanjohtaja

+ 358 50 355 5393
juha-pekka.rusanen@keitele.fi

www.keitele.fi