Kotka mill from birdview by drone in June 2020

MAYR-MELNHOFIN KOTKAMILLS-YRITYSKAUPPA ON SAATETTU PÄÄTÖKSEEN

MM vahvistaa asemaansa ensikuitukartonkituotteiden sekä innovatiivisten, muovia korvaavien suojakartonkiratkaisujen valmistajana

Mayr-Melnhof Group (MM) on saattanut päätökseen joulukuussa 2020 solmitun Kotkamills-yrityskaupan saatuaan hyväksynnän kaikilta tarvittavilta kilpailuviranomaisilta. Yrityskaupan myötä MM vahvistaa asemaansa ensikuituun perustuvalla taivekartonkimarkkinalla ja vaikuttavalla suojakartonkivalikoimalla, joka korvaa PE (polyetyleeni) -päällystettyjä kartonkeja. Kaupan myötä MM on jatkossa merkittävä toimija myös kasvavalla kuppikartongin markkinalla. Yrityskauppa täydentää MM:n kierrätyskartonkiin perustunutta vakiintunutta asemaa kartonkimarkinalla. Lisäksi MM laajentaa liiketoimintaansa laminaattipaperiin, jonka valmistajana Kotkamills kuuluu maailmaan johtaviin toimijoihin.

”Kartonginvalmistuksessa lisättäviin vesipohjaisiin dispersioihin perustuvan uudenlaisen kuppikartongin sekä barrier-suojaominaisuuksien kehittäjänä MM Kotkamillsillä on jatkossa vahva ja dynaaminen rooli MM:ssä. Keskipitkän aikavälin tavoitteemme on nostaa kartongin myyntimäärä lähelle vuosittaista 400 000 tonnin tuotantokapasiteettia. Odotamme innolla menestyksekästä yhteistyötä uusien kollegojemme kanssa”, sanoo Peter Oswald, MM Groupin toimitusjohtaja.

MM Kotkamillsin tuotteet valmistetaan Euroopan moderneimmalla vuonna 2016 rakennetulla ensikuitukartonkikoneella sekä laminaattipaperikoneella, jonka kapasiteetti on 170 000 tonnia vuodessa. Integraattiin kuuluu myös saha. Tehdas työllistää n. 500 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2020 oli n. 380 miljoonaa euroa.

MM on Euroopan suurin kartongin ja kartonkipakkausten valmistaja, joka keskittyy vastuullisiin ja innovatiivisiin kuitupohjaisiin pakkausratkaisuihin.  Vuonna 2020 yrityksen liikevaihto oli 2,5 miljardia euroa ja se työllisti noin 10 000 henkilöä.