Puumessut on alan suurin näyteikkuna

”Jyväskylän Puumessut on nykymuodossaan vahvasti suomalaista puunjalostusta palveleva tapahtuma, jonka arvoa ei voi liikaa korostaa!”

Jyväskylän puuteemainen näyttely on tärkeä messutapahtuma Suomessa.  Ala tarvitsee yhteisen näyttämön ainakin tämän kaksi kertaa vuodessa. Vuonna 1989 ensimmäisen kerran järjestetty puualan ammattilaisten tapahtuma vietti tänä vuonna 30-vuotisjuhlaa. Muutamia muutoksia oli juhlamessuille toteutettu. Avajaiset olivat siirtyneet aiemmista vuosista poiketen B-halliin rakennetulle lavalle, lähemmäksi näytteilleasettajia ja yleisöä.

Koko tapahtuman positiivisiksi teemoiksi voisi merkitä: Tilankäyttö ja Tehokkuus!   Teemat näkyivät myös osastojen suunnittelussa. Nyt ei nähty mitään rautakauppatunnelmaa, vaan avaraa tilaa neuvotteluille ja asiakkaiden sosiaaliseen tapaamiseen. Nykypäivän sähköinen viestittely antaa liian vähän mahdollisuuksia keskusteluihin tärkeiden asioiden ympärillä.  Messutapaamiset ovat liki ainoita asiakkaiden live -tapaamisia. Matkustusmyyminen on vähentynyt, koska nykyaikana tuoteinfoa pystytään jakamaan tehokkaasti.