Mikkelin asuntomessuilla suurin osa taloista puurakenteisia

Asuntomessut järjestettiin tänä vuonna upeassa miljöössä Saimaan rannalla, vain kolme kilometriä etelään Mikkelin kaupungin keskustasta.

Asuinalueen rakentamisen lähtökohtana oli Saimaan vesistön hyödyntäminen, sekä alueen tarjoamien luontoarvojen ja ympärivuotisten liikuntamahdollisuuksien sitominen toimivaksi kokonaisuudeksi. Parasta asuntomessualueella oli, upeiden talojen lisäksi, Saimaan rantamaisema ja puusto, jotka toivat viihtyisyyttä. Puustoa oli harvennettu niin, että Saimaanselkä näkyi lähes joka tontille.  Ranta ihastutti, mutta myös ihmetytti kävijöitä; erityisesti huomiota herätti hiekkarannan pienuus ja rantakaislikon rehevyys Kävi ilmi, että viitasammakon vuoksi ranta-alueella säilytettiin rantakasvillisuus ja liito-oraville jätettiin mahdollisimman paljon puita.

Asuntomessujen rakennusten ja niiden sisustuksen oletetaan aina olevan eräänlainen läpileikkaus rakentamisen ja sisustamisen uusista ideoista ja innovaatiosta. Pieni pettymys oli kohteiden sisustusratkaisuiden samankaltaisuus. Olisi ollut hienoa nähdä jotain muutakin kuin mustaa, valkoista ja harmaata. Kiinnostavuutta lisäisi, jos messualueelle rakentavilta edellytettäisiin omaperäisempiä ratkaisuja kohteiden toteutuksissa. Se toisi mielenkiintoa lähes 30 kohteen läpikahlaamiseen.

Tämän vuoden kohteissa keittiön ja terassien merkitys oli edelleen suuri. Keittiöt ovat nykyajan olohuoneita, joissa viihdytään. Keittiö on myös vienyt yhä enemmän neliöitä olohuoneelta. Lasin käyttö seinissä oli myös selvästi lisääntynyt. Syy tähän lienee halu hyödyntää upeat näkymät Saimaalle. Lasisista ovista olohuoneet jatkuivat yhä suuremmille terasseille.
Mikkelin asuntomessuilla kävi yli 130 000 näyttelyvierasta.