Kevätmessut oli vireä kauppapaikka

Kuva: Suomi rakentaa -markkinakatsauksen (2/2017) mukaan lomarakentamisen laskukausi on taittunut ja tämän vuoden omakoti- ja rivitalorakentamiseen odotetaan noin 5–10 prosentin kasvua. Kevätmessujen yli 3 000 m2:n mökkialue esittelee uusimmat mökki-, piharakennusvaihtoehdot valmiiksi koottuina.

Huhtikuun toisena sunnuntaina päättynyt Kevätmessut innosti messuvieraita tekemään hankintoja pihalle, kotiin ja mökille. Kävijät hakivat messuilta tietoa, ideoita ja vinkkejä sekä halusivat nähdä, kokeilla ja vertailla uusia asioita käytännössä. Kävijäkyselyn mukaan keskiostos messuilla nousi lähes sataan euroon. Ostosten ja ideoiden metsästys toi messuille 46 000 kävijää. 

Kävijät tutustuivat ensisijaisesti kukkiin, siemeniin ja hyötykasveihin, sisustustuotteisiin sekä mökkeihin ja ulkorakennuksiin. Viidennes kyselyyn vastanneista teki ostopäätöksensä messuilta saamiensa tietojen, vinkkien ja vertailujen perusteella.

Viiden messun kokonaisuus Kevätmessut – eli Kevätpuutarha, Oma Koti, OmaMökki, Sisusta! sekä Lähiruoka & Luomu – järjestettiin 6.–9. huhtikuuta 2017 Messukeskuksessa Helsingissä.
Messukeskus vahvistaa yhteistyötään Puutarhaliiton kanssa järjestämällä Kevätpuutarha-tapahtuman jatkossa vuosittain. Aiemmin messukokonaisuudessa vuorottelivat vuorokeväin Messukeskuksen itse tuottama OmaPiha-messut sekä Puutarhaliiton toimeksiannosta järjestetty Kevätpuutarha.

– On ilo tiivistää yhteistyötä Messukeskuksen kanssa jokavuotiseksi. Kevätpuutarha-näyttely on Suomen tärkein harrastajatapahtuma, jossa koko puutarha-ala haluaa olla mukana, toteaa Puutarhaliiton toimitusjohtaja Timo Taulavuori.

– Piha ja puutarha ovat suomalaisille todella tärkeitä rauhoittumisen ja rentoutumisen paikkoja. Messukeskus haluaa tarjota sitä, mikä on suomalaisille tärkeää ja Kevätpuutarha-tapahtuman muuttuminen jokavuotiseksi vie meitä tässä eteenpäin, sanoo myyntiryhmäpäällikkö Riikka Telin Messukeskuksesta.

Palkintoja ja tunnustuksia

Kevätmessuilla kilpailtiin ruokatiedosta ja jaettiin useita palkintoja ja tunnustuksia. Suomen Messusäätiön lahjoittaman 2 000 euron arvoisen Vuoden Lähiruokateko -palkinnon sai mikkeliläinen Otava Food Factory Oy. Suomen Omakotiliitto valitsi Vuoden Omakotiasujaksi kansanedustaja Antti Kaikkosen ja Suomen pientalomyönteisimmäksi kunnaksi Siilinjärven.

Maa- ja metsätalousministeriön Saaristoasiain neuvottelukunta, Vapaa-ajan asukkaiden liitto ry ja Messukeskus valitsivat Puumalan kunnan esityksestä Vuoden 2017 mökkiläisiksi Puumalan kunnan kesäasukkaat, näyttelijäpariskunta Aku Hirviniemen ja Niina Lahtisen.

Suomen Messut