FinnBuildissä tehtiin vilkkaasti kauppaa

Suomen suurin rakennus- ja talotekniikkatapahtumassa FinnBuildissa oli kolmen päivän ajan rakennusalan keskus. Tapahtumissa vieraili yhteensä yli 25 000 alan ammattilaista, jotka tutustuivat mukana olleiden yritysten tuotteisiin ja palveluihin, osallistuivat seminaareihin sekä seurasivat ajankohtaisia puheenvuoroja ja tietoiskuja.

FinnBuild-tapahtuma oli tällä kertaa viimeistä paikkaa myöten loppuunmyyty ja kävijöinä olivat liikkeellä alan ammattilaiset.
– Rakennusalan hyvä vire näkyi messuilla selvästi. Mukana olevat yritykset tekivät mukavasti kauppaa ja seuraavaa tapahtumaa on myyty jo vilkkaasti, kertoo myyntiryhmäpäällikkö Riikka Telin Messukeskuksesta.
Puutuoteteollisuudella oli yhteinen teema-alue Wood hallissa 1. Yhteisosastolla on mukana 14 yritystä sekä Ympäristöministeriön puurakentamisen edistämisohjelma. Rakennuslehden lavalla järjestettiin kaksi puurakentamiseen liittyvää seminaaria. Puutuoteteollisuus ry on suomalaisen puutuoteteollisuuden ja siihen liittyvää toimintaa Suomessa harjoittavien yritysten edunvalvoja ja yhteinen ääni. Puuteollisuusyrittäjät ry liittyi Puutuoteteollisuuden jäseneksi vuonna 2016.

Puu näkyvästi esillä Wood -hallissa

Puisia tuotteita yhä kasvaville rakennusmarkkinoille FinnBuildissa oli esittelemässä Woodian Antti Rintala. Hän kertoi Woodian puisia parveke-elementtejä valmistavan yrityksen perustuneen ajatukseen parantaa pihapiirirakentamisen valikoimaa. Kerrostalo elämisen monipuolisuutta ja viihtyisyyttä lisää puuelementti parveke.
– Tulevaisuuden kodin parveke on seinään ripustettu viihtyisä lisähuone. Se on ekologinen ja helppo asentaa, Rintala esittelee. Woodia parvekkeet soveltuvat betoni- ja puukerrostaloihin ja jopa 28 metriä korkeisiin P1-luokan asuinrakennuksiin.
Seuraava rakentamisen alan tapahtuma Messukeskuksessa on Korjausrakentaminen 29.1.2019. FinnBuild ja Finnbuild Infra taas järjestetään seuraavan kerran kahden vuoden päästä 7.-9.10.2020.
Celt julkaisi sarjavalmisteisen VUOLAS -luontomajoitusmalliston FinnBuildin Wood hallissa, Yhdeksän majoitushuoneistomallia soveltuvat erilaisiin käyttötarkoituksiin ja olosuhteisiin. Vuolas -elämysmajoitukset valmistetaan täysin käyttövalmiiksi. Kaikissa malleissa runkorakenteet ovat CLT:tä eli ristiinlaminoitua massiivipuulevyä.
Novo Woodin osastolla oli FinnBuildissa esittelyssä CLADS-julkisivulevyt.

Teksti: Tuula Uitto
Kuvat: Tuula Uitto, Celt Oy