Korvenranta-osasto

Mielenmaisemia ja suomalaista osaamista Habitare 2019

Habitare on Suomen johtava huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma. Yksi Habitaren tärkeimmistä tehtävistä on tuoda esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä. Habitaren mielenkiintoisimpia osioita on alan koulujen osasto, jossa opiskelijoiden töitä on esillä.

Ei ole sattumaa, että Habitare järjestetään syyskuussa, sillä kodin sisustus kiinnostaa eniten juuri ennen pitkää talvea. Jokaisessa Habitaressa on oma teema, viime vuonna se oli juuret, tänä vuonna mielentiloja.
Äkkiä se kuulostaa aika abstraktilta, mutta Habitaren ohjelmajohtaja perustelee teemaa hyvin.
– Koti on siellä, missä ihmisellä on mielenrauha, siksi keskitymme tänä vuonna mielenrauhaan, onnellisuuteen ja kotoisuuteen, Laura Sarvilinna sanoo.

Suomalaiselle huonekaluvalmistajalle Habitare on lähes ainoa suuri näyttämö, jossa esitellä tuotteitaan Suomessa. Habitaren jälkeen toivo suomalaisen huonekalun ja uusien suunnittelijoiden töiden menestyksestä kasvaa.


HAHLE saareke

Puumessut on alan suurin näyteikkuna

”Jyväskylän Puumessut on nykymuodossaan vahvasti suomalaista puunjalostusta palveleva tapahtuma, jonka arvoa ei voi liikaa korostaa!”

Jyväskylän puuteemainen näyttely on tärkeä messutapahtuma Suomessa.  Ala tarvitsee yhteisen näyttämön ainakin tämän kaksi kertaa vuodessa. Vuonna 1989 ensimmäisen kerran järjestetty puualan ammattilaisten tapahtuma vietti tänä vuonna 30-vuotisjuhlaa. Muutamia muutoksia oli juhlamessuille toteutettu. Avajaiset olivat siirtyneet aiemmista vuosista poiketen B-halliin rakennetulle lavalle, lähemmäksi näytteilleasettajia ja yleisöä.

Koko tapahtuman positiivisiksi teemoiksi voisi merkitä: Tilankäyttö ja Tehokkuus!   Teemat näkyivät myös osastojen suunnittelussa. Nyt ei nähty mitään rautakauppatunnelmaa, vaan avaraa tilaa neuvotteluille ja asiakkaiden sosiaaliseen tapaamiseen. Nykypäivän sähköinen viestittely antaa liian vähän mahdollisuuksia keskusteluihin tärkeiden asioiden ympärillä.  Messutapaamiset ovat liki ainoita asiakkaiden live -tapaamisia. Matkustusmyyminen on vähentynyt, koska nykyaikana tuoteinfoa pystytään jakamaan tehokkaasti.


Kiitämme messukävijöitä

Puumessut ohi ja täällä jälleen oman työpöydän ääressä, messupalautteita selaten ja pian arvotaan kyselykilpailun voittaja, joka pääsee Sotkamo-Vuokattiin viikon lomalle. Koko Kyselyymme; mistä haluaisit lukea Puuviestistä tuli runsaasti vastauksia. Kiitos niistä, aiheita tullaan käsittelemään lehdessämme tulevaisuudessa. Puuviestin messutiimi kiittää kaikkia osastollamme käyneitä.

T. Eemi, Jaakko, Tuula, Henriikka, Arto ja Kaarina.

Janne Liias ja Hannu Mennala luovuttavat Piimegalle uutuustuotekilpailun palkinnon kutsuvierasillan ohjelmalavalla.

Puumessujen uutuustuotekilpailun voittaja ja finalistit

Ensimmäistä kertaa järjestetyn Uutuustuotekilpailun voittaja julkistettiin Jyväskylän Puumessujen kutsuvierasillassa keskiviikkona. Puuviesti onnittelee Piimega Oy:tä voitosta. Kunniamaininnan kilpailun kovasta tasosta vaikuttunut tuomaristo antoi Innomac Oy:lle. Muut finaalissa mukana olleet yritykset ovat Delmac Oy, KYOCERA UNIMERCO Tooling Oy, Liljendalin Tehdas Oy – Signode Finland, Nordic Quick Systems AB, Penope Oy, RemaSawco Oy, Tälli Oy ja Vertex Systems Oy. Tuotteissa näkyi automatiikan ja robotiikan hyödyntäminen sekä energiansäästön, työturvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden mittarit. Onnittelut myös muille kilpailussa maininnan saaneille

Suomen Asuntomessujen puheenjohtajaksi Kuntaliiton Timo Reina

Osuuskunta Suomen Asuntomessujen hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Suomen Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Reina. Hän on toiminut hallituksen jäsenenä vuodesta 2017 lähtien. Varapuheenjohtajaksi valittiin Hannu Penttilä ja uudeksi jäseneksi Vesa Ijäs.

Tähänastisen puheenjohtajan, Hannu Rossilahden, kausi päättyi 21.5. Hän ehti vaikuttaa Suomen Asuntomessujen toiminnassa kahdentoista vuoden ajan – viimeiset kolme vuotta hallituksen puheenjohtajana, sitä ennen kuusi vuotta varapuheenjohtajana ja kolme vuotta hallintoneuvoston jäsenenä.

– Suomen Asuntomessut on uudistanut strategiaansa asteittain ja painopistettä siirretään yhä enemmän tutkimuksen ja kehityksen suuntaan. Kaupungistumisen huomioiminen entistä voimakkaammin, uusien tapahtumakonseptien kehittely ja toiminnan ympärivuotisuuden eteenpäinvieminen on ollut antoisaa, Hannu Rossilahti kiteyttää.

Konkreettisia esimerkkejä kehittämisestä ja kokeiluista ovat parhaillaan käynnissä oleva Tulevaisuuden huoltoasema -ideakilpailu Tuusulaan ensi vuoden asuntomessualueelle sekä vuoden 2021 Asuntomessuille Lohjalle kehitettävä asunto-osuuskunta.

– On suuri kunnia saada toimia osana pitkää ketjua, keskeisen suomalaisen asumisen kehittämisen institution, Suomen Asuntomessujen hallituksen puheenjohtajana. Tehtävä on kiehtova siksikin, että asumisen tarpeet ja toiveet ovat voimakkaassa muutoksessa. Asuntomessujen on messutapahtumia ja muuta toimintaansa uudistamalla pysyttävä muutosten aallonharjalla ja kuultava herkällä korvalla asukkaiden ääntä. Samalla tarvitaan myös pitkäjänteisyyttä ja suunnitelmallisuutta, mitä osaltaan edistää se, että messupaikkakunnat ovat jo tiedossa aina vuoteen 2025 saakka, Timo Reina toteaa.

Osuuskunta Suomen Asuntomessut on yleishyödyllinen organisaatio, jonka perustajina ja jäseninä ovat vuodesta 1966 asti olleet Asuntoreformiyhdistys, OP Osuuskunta, Danske Bank, Suomen Asuntoliitto, Suomen Kuntaliitto, Suomen Messusäätiö, Finanssiala ry ja Säästöpankkiliitto.

Suomen Asuntomessujen toimintaa johtaa kuusijäseninen hallitus ja Osuuskunnan jäseniä edustaa hallintoneuvosto, jonka puheenjohtajana toimii Riikka Laine-Tolonen. Hallintoneuvoston jäseninä jatkavat kaikki tähänastiset jäsenet.

Suomen Asuntomessujen hallituksen jäseninä jatkaa viisi tähänastista jäsentä, Asuntoliiton edustaja vaihtui:

-Timo Reina, Kuntaliitto, hallituksen puheenjohtaja

-Hannu Penttilä, Asuntoreformiyhdistys ry, hallituksen varapuheenjohtaja

-Kimmo Rautiainen, Pientaloteollisuus ry

-Hannu Laakso

-Pekka Heikkinen, Professori Aalto-yliopisto

-uutena jäsenenä Asuntoliiton edustajaksi hallitukseen vallittiin Vesa Ijäs, tekniikan tohtori, rakennuttamispäällikkö ARA

Hallintoneuvoston jäsenet:

  • -Tony Vepsäläinen, OP Osuuskunta
  • -Jukka Rantanen, Säästöpankkiliitto
  • -Anni Vepsäläinen, Suomen Messusäätiö
  • -Hanna Tainio, Suomen Kuntaliitto
  • -Anni Sinnemäki, Asuntoreformiyhdistys ry
  • -Jani Eloranta, Finanssiala ry
  • -Riikka Laine-Tolonen, Danske Bank
  • -Tuomo Vähätiitto, Asuntoliitto ry