Format4 -koeajopäivät 20.-21. lokakuuta Lahdessa

Kaksipäiväisen tapahtuma tarjoaa laiteuutuuksia (mm. ainutlaatuinen glueBox reunalistoitusjärjestelmä) paljon vaihtokoneita ja tietysti maistuvat tarjoilut.

Format4 – levykaluste-koeajopäivät ovat avoinna torstaina 20.10. klo 9-15 ja pe 21.10. kello 9-15.

Koeajossa paikanpäällä mm.
Format4 profit H200, 4-akselinen CNC-työstökeskus kalusteiden ja portaiden valmistukseen
Useita eri listakoneita eri kokoluokissa joista varmasti mielenkiintoisin on patentoitu ja PUR-liiman käyttöön suunniteltu Format4 Tempora GlueBox reunalistoituskone.
Erikokoisia tarkistuspyörösahoja, uutuutena kohtuuhintainen Felderin liukupöydällinen K940S malli pitkällä 3,2 m liukupöydällä ja monipuolisella varustuksella.

Mukana myös Häfele  & Woodim 

Lisätietoa tapahtumasta

Kohti häiriötöntä käyntiä

Kahdeksansien valtakunnallisten Sahateollisuuspäivien yleisteemana on Kohti häiriötöntä käyntiä. Tällä teemalla halutaan muistuttaa, että erityisesti nyt on tärkeää löytää ratkaisuja ja toimintamalleja, joilla myös olemassa olevien linjojen sekä laitosten käyntiastetta saadaan nostettua nopeasti.

Korkeasuhdanteen aikana on tärkeää, että tuotantolinjoja ja laitoksia voidaan ajaa mahdollisimman suurella käyntiasteella tinkimättä kuitenkaan lopputuotteiden laadusta.  Tavallista kuitenkin on, että lähestyttäessä teknisen kapasiteetin ylärajaa, alkaa myös häiriöiden, ja niiden myötä lyhyiden tuotantokatkojen määrä kasvaa.

Sahateollisuuspäivien yhteistyökumppaneina on 26 johtavaa Suomessa toimivaa sahalaite-, automaatio- ja ohjelmistotoimittajaa.

Lisätietoja

 

 

Puuinfon Puupäivä 3.11.2022 Messukeskuksessa

Puuinfon valtakunnallinen ja vuosittain järjestettävä Puupäivä kokoaa yhteen satoja teollisuuden ja kaupan sekä kunta- ja rakennusalan ammattilaisia ja päättäjiä. Puupäivän aikana rinnakkaisissa seminaareissa esitellään puurakentamisen ajankohtaisimmat teemat ja kohteet meillä ja muualla.

Tämän vuoden Puupäivä järjestetään 3.11.2022 Messukeskuksen Siivessä. Samassa yhteydessä järjestetään myös toimialalle tarkoitettu 47. Puumarkkinapäivä. Puupäivä 2022 toteutetaan hybriditapahtumana, jossa on mahdollisuus etäosallistumiseen osaan seminaareista.

Puupäivään ovat tervetulleita kaikki puurakentamisesta ja sen kehittämisestä kiinnostuneet tahot Puupäivä on tarkoitettu puutuotetoimialalle sekä aktiivisesti työelämässä toimiville rakennusalan ammattilaisille; rakennuttajille, urakoitsijoille, kuntien ja suunnittelutoimistojen arkkitehdeille, suunnittelijoille, rakennesuunnittelijoille, kaavoittajille, rakennusvalvonta- ja pelastusviranomaisille. Puupäivä sopii myös ammattikorkeakoulujen puu- ja/tai rakennusinsinööriopiskelijoille sekä rakennusalan opiskelijoille tiedekorkeakouluissa.

 

Lisätietoa Puupäivästä 3.11.2022

Puumessut järjestetään 6.−8.9.2023

Puumessut kokoaa koko toimialan yritykset ja ammattilaiset Jyväskylään jälleen 6.-8.9.2023.

Yli 30 vuoden ajan puualan lipunkantajana toiminut tapahtuma keskittyy puuteollisuuden tekniikkaan, puusepänteollisuuteen ja puuntyöstöteknologiaan. Tehokas alihankintaketjutus ja koko puualan uusimmat tulevaisuuden innovaatiot ovat messuilla vahvasti mukana.

Messujen aikana ohjelmassa kuullaan mielenkiintoisia keynote-puheenvuoroja sekä ajankohtaisia tietoiskuja.

 

PuuPete -Kevätpäivä Lahdessa

PuuPete – hankkeessa luodaan toimintamalli siitä, miten puun käyttöä ja ymmärrystä puun ominaisuuksista voidaan lisätä hyödyntämällä puusepänliikkeiden hukkamateriaali peruskoulun teknisten töiden opetuksessa. Hankkeen toiminnan pilotointiin valittiin seitsemän peruskoulua sekä kummiyritykset kouluille. Hankkeessa toteutetun toimintamallin mukaisesti puusepänliikkeet keräävät tuotannosta jäävää laadukasta mutta tuotantoon soveltumatonta puumateriaalia kouluille lahjoitettavaksi. Keräysjärjestelmän toimintaa seurataan ja kehitetään edelleen koko hankkeen toiminnan ajan.

Kevätpäivä
Hankkeen päätöstapahtumana toteutetaan yksipäiväinen Kevätpäivä tapahtuma 13.5.2022, Suomen puupääkaupunki Lahdessa. Pro Puu -keskukselle kerätään PuuPeTe- hankkeen koulujen oppilastöistä näyttely. Työt ovat esillä keskuksella 2.-25.5.2022 välisenä aikana. Kevätpäivätapahtumassa on lisäksi puun sahaukseen ja käyttöön sekä tunnistamiseen liittyviä toimintarasteja, joihin oppilaat osallistuvat. Oppilaiden näyttelytöistä kootaan Puun Tarina valokuvaesitys, joka tulee esille hankkeen sivuille. Tapahtumaan odotetaan yhteensä noin 170 oppilasta ja opettajaa.

Päivän sisältö koostuu seuraavista kohteista:
Rasti 1 Oppilaiden töistä koottu yleisönäyttely Pro Puu -galleriassa. Näyttely auki 2.–25.5.2022 välisen ajan.
Rasti 2 Erikoispuun sahaus vannesahalla klo 10–15. Oppilaat seuraavat sahauksen työvaiheita.
Rasti 3 Liitosten arkki -näyttely puuliitoksista Ullakkogalleriassa. Vapaapääsy Kevätpäivän aikana.
Rasti 4 Tutustuminen Arboretumiin ja Lanu-puistoon.
Rasti 5 Pöllien muotoilua; Lahden kaupungin ja Pro Puun ideoima workshop
Rasti 6 Tutustuminen Sibeliustaloon

Hankkeen toteuttajat: Suomen metsäkeskus, Puuteollisuusyrittäjät ry, Teknisten aineiden opettajat ry.

 

Puutuotteet hiilivarastoina -viestintähankkeet toteutettiin vuonna 2021 osana maankäyttösektorin ilmastotoimenpidekokonaisuutta. Hallitusohjelman tavoitteena on lisätä puun käyttöä pitkään hiiltä varastoivissa puutuotteissa ja niiden jalostusarvoa. Maankäyttösektorin ilmastotoimenpiteiden lisäksi hankkeet toteuttavat myös Puurakentamisen ohjelman, Biotalousstrategian, Kansallisen metsästrategian, Ilmasto- ja energiastrategian tavoitteita.