Marko Saarelainen jatkaa Hirsitaloteollisuuden puheenjohtajana

Marko Saarelainen jatkaa Hirsitaloteollisuuden puheenjohtajana

Honkarakenne Oyj:n toimitusjohtaja Marko Saarelainen valittiin jatkokaudelle Hirsitaloteollisuus ry HTT:n hallituksen puheenjohtajaksi keskiviikkona 20.3.2024 Kalajoella pidetyn vuosikokouksen yhteydessä.

Perinteisessä vuosikokousseminaarissa Rakennustutkimus RTS Oy esitteli alan tuoreimman markkinakatsauksen. Todettiin, että vuoden 2023 markkinaromahduksessa hirsirakentaminen on pystynyt nostamaan markkinaosuuttaan. Uusista pientaloista jo yli neljännes rakennetaan hirrestä.

Pientalomarkkina on käynyt historiallisen alhaalla, mutta ainakin hirsitaloteollisuudessa pohjakosketus on nyt nähty. Merkkejä kysynnän elpymisestä on olemassa; lattialiikenne on lisääntynyt ja tarjouskanta kasvaa. Suomalaisten asumistoiveet ja haaveet omasta hirsisestä omakotitalosta tai vapaa-ajan asunnosta eivät ole kadonneet minnekään” sanoo puheenjohtaja Marko Saarelainen.

– – – – –

Hirsitaloteollisuus ry (HTT) on suomalaisten hirsitalotuottajien yhteinen järjestö, jonka jäsenyritykset suunnittelevat ja valmistavat yhdessä yli 80 % maassamme tuotetuista hirsituotteista.

Vuonna 2023 Suomessa kuluttajakaupassa myydyistä ja rakennetuista omakotitaloista 27 prosenttia tehtiin hirrestä. Yhdistyksen verkkosivuille on koottu tietoa mm. hirren ainutlaatuisista ominaisuuksista terveellisenä, kestävänä ja ympäristöystävällisenä rakennusmateriaalina: www.hirsikoti.fi