Puu sisustuksessa 4.2-30.3.2021 @ Pro Puu

PUU SISUSTUKSESSA

– Puulla on kiistämätön paikkansa suomalaisessa sisustuksessa.

Puu sisustuksessa on Pro Puu ry:n käynnistämä projekti, jonka tavoitteena on ollut luoda uudenlaisia sisustusratkaisuja käyttäen erilaisia puumateriaaleja. Projektin niminäyttely esittelee aiheen puitteissa moderneja, ammattitaidolla suunniteltuja ja valmistettuja tuotteita.

Osaavien suunnittelijoiden ja valmistajien käsissä syntyneiden tuotteiden ja teosten on haluttu vaikuttavan positiivisesti julkisten tilojen taidehankintoihin ja madaltavan kynnystä ottaa käyttöön valmiiksi tuotteistettuja, puuhun ja taiteeseen suuntautuneita sisustusratkaisuja.

Suunnitteluvaiheessa tekijöiden toivottiin harkitsevan toteutusmahdollisuuksia myös modernein puuntyöstötekniikoin: erilaiset painatustekniikat, hiekkapuhallus, Cnc-jyrsintä, laser- ja vesileikkaus sekä erilaiset sekatekniikat. Massiivipuun lisäksi soveltuvia materiaaleja ovat erilaiset puu-jalosteet, kuten vaneri ja ohutviiluvaneri, lastulevy sekä puukomposiittimateriaalit.

Teoksissa ja tuotteissa on kiinnitetty huomiota useisiin eri kriteereihin: visuaalisuuteen, modulaarisuuteen, skaalattavuuteen, tuotteistettavuuteen ja akustisiin ominaisuuksiin, valoon sekä kestävään tuotantoon. Toteutuksen tulisi täyttää myös julkisten tilojen vaatimukset, kuten: asennustapa, huollettavuus, turvallisuus, kestävyys ja paloturvallisuus.

Haasia - Simo Heikkilä
Kesä reliefi, 2019 - Inni Pärnänen

Näyttelyssä mukana ovat:

Sisustusarkkitehti Simo Heikkilä • Hienopuuseppä Antrei Hartikainen • Keraamikko Karin Widnäs • Rakennusarkkitehti Timo Suutari • Muotoilija Elina Sahlgren • Muotoilija Hannu Kähönen • Teollinen muotoilija Jouko Kärkkäinen • Muotoilija Inni Pärnänen• Sisustusarkkitehti Petri Vainio • Muotoilijat Mikko Kentta ja Kirsi Pasanen


PUU SISUSTUKSESSA

Näyttelyaika: 4.2.-30.3.2021
Avoinna ma-pe 10-17, la 10-14

Pro Puu-galleria, Satamakatu 2 A, Lahti

Terveisin

Markku Tonttila & Hanna Gröndahl
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Pro Puu – keskus / Galleria – Myymälä – Liitosten Arkki
Satamakatu 2 A / 15140 Lahti
puh. 050 321 2667 / galleria@propuu.fi
www.propuu.fi

Pro Puu -keskus on avoinna
ma-pe 10-17, la 10-14
Tervetuloa!