Kalajoella järjestettävät kolme lajia perutaan varotoimenpiteenä

Keski-Pohjanmaan alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä on suosittanut etäopetukseen siirtymistä alueellaan, mukaan lukien Kalajoella. Suositus johtuu virusvariantin nopeasta leviämisestä ja koronatilanteen heikentymisestä alueella. Koulutuskeskus JEDUn oli tarkoitus järjestää Kalajoella Taitaja2021-kilpailun lajit huonekalupuuseppä, verkkosivujen tuottaminen sekä levy ja hitsaus.

Taitaja2021-jury on päättänyt varotoimenpiteenä peruuttaa näiden kolmen lajin järjestämisen Kalajoella, vaikka Taitaja-tapahtumaan liittyviä altistumisia ei ole tapahtunut. Peruttavien kolmen lajin osalta selvitetään mahdollisuutta järjestää lajit myöhemmin tänä vuonna.

Taitaja2021-tapahtuma järjestetään mahdollisimman koronaturvallisesti. Tapahtuma on hajautettu 13 paikkakunnalle. Hygienia ja turvavälit huomioidaan kaikissa järjestämispaikoissa erityisen huolellisesti.

Kaikki muut 43 suomenmestaruuslajia ja viisi näytöslajia järjestetään normaalisti ja niitä voi seurata tiistaista 18.5. kello 14 alkaen livelähetyksenä verkossa.

Lisätietoja

Kuntayhtymän johtaja Keijo Makkonen, 0505265910, keijo.makkonen@jedu.fi

Taitaja2021 Oulu, kilpailujohtaja Sauli Jaara, 0400 330 587, sauli.jaara@osao.fi