Habitare 2020 siirtyy vuodelle 2021

Habitare siirtyy ja järjestetään seuraavan kerran syyskuussa 2021

Marraskuulle suunniteltu sisustus- ja designtapahtuma Habitare siirtyy toteutettavaksi ensi vuoden syyskuulle perinteiseen ajankohtaansa. Uudet päivämäärät ovat 15.-19.9.2021.  

Kulunut vuosi on mullistanut monien tapahtumajärjestäjien suunnitelmia, ja muotoilualan tapahtumat niin Suomessa kuin kansainvälisesti ovat muokanneet aikataulujaan.  Tälle vuodelle suunniteltu, alan johtava sisustus-, design- ja huonekalutapahtuma Habitare on päätetty siirtää ensi vuoden syyskuuhun. Uusi ajankohta on 15.-19.9.2021.  

Messukeskus teki siirtopäätöksen yhteistyössä tapahtuman näytteilleasettajien ja ohjelmakumppaneiden kanssa. 

“Korkeatasoisen Habitaren järjestäminen vaatii meiltä ja koko toimialalta paljon yhteistä valmisteluavarautumista ja suunnitteluaAlati muuttuvassa tilanteessa Habitaren siirtäminen ensi vuodelle tuttuun ajankohtaan syyskuulle, mahdollistaa laadukkaan ja kansainvälisen toteutuksen yhdessä koko toimialan kanssamyyntiryhmäpäällikkö Lumia Ankkuri Messukeskuksesta toteaa 

Viime kerralla Habitareen osallistui yli 58 000 sisustuksesta, muotoilusta ja asumisesta kiinnostunutta messukävijää ja alan ammattilaista. Habitaren näytteilleasettajien osallistuminen siirtyy automaattisesti uuteen ajankohtaan. Lipun ostaneille kävijöille lähetetään uusi lippu ennen ensi vuoden tapahtumaa. Lipun voi halutessaan käyttää myös muussa Messukeskuksen järjestämässä yleisötapahtumassa vuonna 2021. 


Lisätietoja: 

Habitare: tiedottajEva Kivirantaeva.kiviranta@messukeskus.com, p. 040-7756609 

Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 15.-19.9.2021Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2020 

Syyssahaus Pro Puulla 11.9.2020

Syyssahaus Pro Puulla 11.9.2020 klo 10 alkaen

Pro Puun perinteinen Kevätpäivän sahaus-tapahtuma siirtyi kevään epidemian vuoksi syyskuulle. Sahaustapahtuma on työnäytös marginaalipuun jalostumisesta sahatavaraksi ja puuseppien tarvepuuksi.

Varsinaisen sahauksen lisäksi tapahtumassa ja Pro Puu-gallerian näyttelyssä jaetaan tietoa puun kaadosta, taapeloinnista ja kuivauksesta. Mallitaapelit ovat jo tutuksi tullut maamerkki Pro Puu -keskuksen päädyssä.

Pro Puu -yhdistys merkitsee eri omistajien lankut ja ylläpitää varastokirjanpitoa puista. Varaston kierto on 2-3 vuotta. Kuivumisaikaan vaikuttavat puulaji, sahatavaran paksuus sekä sääolosuhteet. Sahaus toteutetaan kenttävannesahalla yhteistyössä AAA-Sahakone –yrityksen kanssa.

Sahauksessa kiinnitetään erityistä huomiota puun laatutekijöihin puusepän työn kannalta. Asiakkaan sahaukseen toimittamista tukeista voidaan kuivauksen jälkeen tehdä tilauksesta vaikkapa kodin kalusteita. Näin pihapuu jatkaa elämäänsä jalostetussa muodossa vielä kaatamisensakin jälkeen.

Sahaustapahtuma on avoin yleisölle ja toimii samalla oppimistilanteena alan opiskelijoille.
Lisätietoa puun kaadosta, sahauksesta, taapeloinnista ja kuivauksesta puuproffa.fi.

Tervetuloa paikan päälle Pro Puuhun!


Pro Puu- yhdistys toteuttaa alkaneen vuoden aikana viestintäsisältöä osana Ympäristöministeriön puunkäytön edistämisohjelmaa ministeriön myöntämällä rahoituksella. Tällä hankkeella yhdistys haluaa edelleen edistää kotimaisen puulajiston asiantuntevaa ja laajaa käyttöä rakentamisessa, kalustamisessa, sisustamisessa ja piha- ja ympäristörakentamisessa.


Lisätietoja antaa

Markku Tonttila /Pro Puu ry
puh. 0400 770 345, info@propuu.fi
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Pro Puu – keskus / Galleria – Myymälä – Liitosten Arkki
Satamakatu 2 A / 15140 Lahti
puh. 050 321 2667 / galleria@propuu.fi
www.propuu.fi

Pro Puu -keskus on avoinna
ma-pe 10-17, la 10-14
Tervetuloa!

Pukkeja vanerista – Pro Puu -galleriassa 8.-30.7.2020

Varasin galleria tilan jotta voisin hetken olla irti arkisesta tekemisestä. Yrittäjänä toimimisessa tärkeintä on aina asiakkaiden palveleminen ja aikaa omien ideoiden toteuttamiseen jää vähän. Yrittäminen pakottaa myös kaikessa tekemisessä huomiomaan kaupalliset näkökulmat. On hiottava laatua ja hintaa. Yritettävä löytää kuluttajaa miellyttävä muotoilu ja materiaalit ym.

Vastapainoksi halusin tehdä jotain nikkaroinnin hengessä. Tämä toteutui niin että töissä leikkasin kappaleet irti vanerista vesileikkurilla, mutta vein ne aina kotiini ja hion, maalasin ja kasasin niitä terassilla tai sateen sattuessa olohuoneessa. Tarkkailin eri versiota asettelemalla niitä kotiini. Nikkarointi on minusta kivaa ja tahtoisin sen säilyvän ja löytävän paikkansa jokaisen ihmisen arjessa. Jatkossa varmasti suunnittelen enemmänkin nikkaroijille sopivia tuotteita. Eli tämän näyttelyn avulla löysin uuden kiinnostavan alueen joskus raskaaltakin tuntuvan yrittämisen rinnalle.

Näyttelyn tarkoitus on ollut kehittää vanerilevystä valmistettavia pukkeja jotka nikkaritaitoinen henkilö voi itse tehdä. Tarvitaan vain pora, kuviosaha ja hiomapaperia. Pukkeja on kaksi eri mallia: Pakkipukki jossa voi säilyttää työkaluja tai askartelutarvikkeita. Ja pöytäpukki voidaan asentaa sekä pienen pyöreän pöydän jalustaksi että pitkän suorakaiteen muotoisen kannen jalustaksi.


Hienopuuseppä Heikki Saastamoinen

s.1962. Heinolassa
Puusepänalan yrittäjä vuodesta 1991

Hienopuuseppä Heikki Saastamoinen syntyi Heinolassa, vilkkaassa metsäteollisuuskaupungissa, jossa tukit uivat tehtaille. Hän viehättyi varhain vanerista raaka-aineena, johtuen sen monipuolisista ominaisuuksista. Uransa alusta 1980-luvulta lähtien hän on työskennellyt maineikkaiden suunnittelijoiden kanssa yhdistäen suunnittelun ja laadukkaat tuotantomenetelmät.


Näyttelyaika: 8.-30.7.2020
Avoinna: ma-pe 10-17, la 10-14
@Pro Puu-galleria, Satamakatu 2 A, Lahti

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Pro Puu – keskus / Galleria – Myymälä – Liitosten Arkki
Satamakatu 2 A / 15140 Lahti
puh. 050 321 2667 / galleria@propuu.fi
www.propuu.fi

Pro Puu -keskus on avoinna
ma-pe 10-17, la 10-14
Tervetuloa!

Puuviesti - Kattava tietopaketti alan ammattilaisille

Kiilto ja Woodly aikovat tuoda markkinoille uudenlaiset puupohjaiset pakkaukset kuluttajatuotteille

Kemianteollisuuden tuotteita valmistava Kiilto ja uudenlaisen puuselluloosaan perustuvan muovin kehittänyt suomalainen Woodly lähtevät yhdessä kehittämään Woodly-pakkauksia Kiillon valmistamille kodinpuhdistusaineille. Tavoite on lanseerata ensimmäiset uudenlaiset pakkaukset vuoden 2021 loppuun mennessä.

Kiilto on asettanut tavoitteekseen olla alansa ympäristöjohtaja ja ekologiset tuotepakkaukset ovat yksi konkreettinen teko, jolla tavoitteeseen päästään. Woodly puolestaan pyrkii vähentämään uusiutumattomien luonnonvarojen käyttöä ja hiilidioksidipäästöjä tarjoamalla ekologisemman vaihtoehdon tavanomaiselle fossiiliperäiselle muoville.
Kiilto on suomalaisten tuntema ja arvostama brändi, jolla on selkeät ympäristövastuullisuuden tavoitteet. Meidän tehtävämme Woodlyssa on auttaa näiden tavoitteiden saavuttamisessa pakkausten osalta. Yhteistyön julkistaminen on tärkeä merkkipaalu matkalla kohti ekologisempaa tulevaisuutta, kertoo Woodly:n toimitusjohtaja Jaakko Kaminen.

Kiillon tavoitteena on, että 70 prosenttia pakkauksista on kierrätysmateriaaleista tai uusiutuvista materiaaleista valmistettuja tai uudelleen käytettäviä vuoteen 2025 mennessä. Woodlyn päämateriaalina käyttämä selluloosa on peräisin vastuullisesti hoidetuista ja FSC-sertifioidusta metsistä. Puupohjaista muovia voidaan käyttää useisiin eri pakkaussovelluksiin ja valmistaa samoilla menetelmillä kuin tavanomaista fossiiliperäistä muovia. Käytön jälkeen Woodly-pakkaukset voidaan lajitella muovinkeräykseen.
Meille on tärkeää tehdä ympäristöarvomme näkyväksi konkreettisin teoin. Monen muun yrityksen tavoin olemme jo julkistaneet tavoitteemme tuotepakkausten ekologisuuden osalta. Markkinoilla ei kuitenkaan ole vielä meille sopivia, fossiilittomia, ratkaisuja tarjolla, joten lähdemme kehittämään niitä yhdessä Woodlyn kanssa, sanoo Oili Kallatsa, Kiillon tutkimus-, kehitys- ja innovaatiojohtaja.

Uudenlaisten pakkausten kehitystyö on käynnissä.

 

Koskisen Oy suunnittelee noin 35–40 miljoonan euron uutta sahaa Kärkölän Järvelään

”Uutta kokonaisuutta voi hyvin kutsua mekaaniseksi biojalostamoksi”

Investointipäätös on tarkoitus tehdä vuoden 2020 aikana. Uusi saha siirtyisi keskustaajamasta neljän kilometrin päähän sahatavaran jälkikäsittelyn ja jalostuksen yhteyteen

Koskisen Oy:n Kärkölän Järvelään suunnitteleman uuden sahalaitoksen vuosikapasiteetti on 365 000 kuutiometriä ja se käynnistyisi vuonna 2022.

Koskisen Oy suunnittelee suurta noin 35–40 miljoonan euron sahainvestointia Järvelään Kärkölän kuntaan, yhtiö tiedottaa.

Investointipäätös on tarkoitus tehdä kuluvan vuoden aikana. Uuden sahalaitoksen vuosikapasiteetti on toteutuessaan 365 000 kuutiometriä ja se käynnistyisi vuonna 2022. Vientituloja investointi kasvattaisi 40 miljoonalla eurolla vuodessa. Viime vuonna Koskisen Järvelän tuotantolaitoksen havusahatavaran vuosituotanto oli noin 294 000 kuutiometriä, ja kaikkien sahojen yhteenlaskettu havusahatavaran vuosituotanto noin 350 000 kuutiometriä.

Yhtiön mukaan investointi tuo selkeän parannuksen Koskisen nykyisen sahalaitoksen tuottavuuteen uusilla laite- ja digitalisaatioratkaisuilla. Uusi saha mahdollistaa myös entistä laajemman tukkien läpimittaluokkien käytön sahauksessa.

”Meillä on Järvelässä Suomen suurin mekaanisen puunjalostuksen keskittymä ja sahaprosessiin integroitu jalostuskapasiteetti. Yhdessä tehokkaamman sahaamisen kanssa vastaamme entistä paremmin kasvavaan puutuotteiden kysyntään”, toteaa Koskisen Sahateollisuuden johtaja Tommi Sneck.

Sneckin mukaan uutta kokonaisuutta voi hyvin kutsua mekaaniseksi biojalostamoksi.

”Valmistamme puusta levytuotteita ja sahatavaraa, eli käytännössä hiilivarastoja, jotka sitovat hiiltä vuosikymmeniksi. Prosessissa syntyy myös muita biopohjaisia jakeita niin valmistavan teollisuuden raaka-aineeksi kuin polttoaineeksi energialaitoksille.”

Myöhemmin uuden sahan vuosituotanto on mahdollista nostaa jopa 500 000 kuutiometrin tasolle. Metsä Groupin Rauman jättisahan on suunniteltu pääsevän 750 000 kuution vuosituotantoon.

Asiasta uutisoi Maaseudun Tulevaisuus 30.6.2020