Hettich platforms as problem solvers

The ”individualisation” megatrend is demanding more and more customised furniture concepts from industry and the skilled trades. Because customers are placing very personal demands and expectations on the design, use and function of spaces and furniture. Hettich’s versatile platforms provide a simple and cost effective solution to these new challenges.

Responding to customer wishes with targeted precision? Producing customised furniture designs quickly and cost effectively? Also being able to serve different price segments with lean processes? And easily bringing individualisation to furniture even at a late stage in the production process? – Whether drawers, sliding door systems or door hinges – platforms from Hettich well equip tradespeople, fabricators and manufacturers for each of these challenges while enabling them to excite their customers time and again with innovative, tailor made furniture solutions.

Clear platform benefits
Hettich’s tried and proven platform systems are versatile yet simple: within the platform, all components can be combined with each other. This significantly reduces production and stock keeping costs, makes it easier to differentiate and offer a broad product range from lean, flexible production. As a result, the platform also helps to open up new customer segments.
It was almost three decades ago that Hettich had the idea of using the platform principle to bring greater efficiency to furniture production. Since then, Hettich has regularly continued its success story with newly developed platforms. The basic idea remains unchanged: the platforms are geared to customers’ needs, with each of them perfected in technical and practical terms – from straightforward assembly, adjustment and modification to user convenience in everyday use. Yet the look must be right too. This is why Hettich always attaches particular importance to high quality and appealing product design.

More information

Lusto-rakennus

Keräys Metsämuseo Luston puukorjausrakentamisen tueksi

Suomen Metsäsäätiön kohdennettu keräys Metsämuseo Luston puukorjausrakentamisen tueksi alkaa 1.10.2022 ja päättyy 30.9.2023. Vuoden aikana metsänomistajat voivat osallistua keräykseen puukauppojen yhteydessä kolmessa Saimaan seudun maakunnassa eli Etelä-Savossa, Etelä-Karjalassa sekä Pohjois-Karjalassa.
Alueellisen keräyksen tavoitteena on tukea Luston peruskorjaushanketta ja erityisesti lisätä puun käyttöä uudistuvassa museorakennuksessa. Olemassa olevien puurakenteiden korjaamisen lisäksi peruskorjauksessa korvataan muita materiaaleja puulla. Puumateriaalin näkyvämpi rooli Lustossa parantaa museon akustiikkaa ja tilaratkaisuja sekä lisää levollisuutta ja viihtyisyyttä näyttelytiloissa. Ensimmäiset rakennustyöt Lustossa alkavat jo joulukuussa 2022.

”Peruskorjaus on mittava ja monivuotinen hanke, jolla parannetaan valtakunnallisen metsämuseomme toiminnallisuutta monin tavoin. Metsäsäätiöin keräys tukee peruskorjauksen yksityisrahoituksen osuutta ja sillä on iso arvo Lustolle”, kertoo Suomen Metsämuseo Luston toimitusjohtaja Niina Uronen.
Metsänomistaja voi osallistua keräykseen puukauppojen yhteydessä maksamalla menekinedistämismaksun Suomen Metsäsäätiölle. Maksun suuruus on 0,2 % pystykaupan ja 0,1 % hankintakaupan loppusummasta. Metsänomistajan lahjoituspäätöksen myötä sitoutuu myös puuta ostava taho lahjoittamaan saman summan Metsäsäätiölle ja näin ollen lahjoitussumma kaksinkertaistuu. Maksu on metsänomistajalle verovähennyskelpoinen.

Metsäsäätiön kohdennetun keräyksen järjestämisessä ovat mukana alueen puukaupan toimijat: metsänhoitoyhdistykset, Metsä Group, Stora Enso, UPM, Versowood, Sahakuutio ja Metsähallitus.

”Idea ja aloite Metsäsäätiön alueelliseen keräykseen tulee aina paikallisilta toimijoilta – niin myös tällä kertaa. Kohdennettu keräys on merkittävä yhteinen ponnistus ja aluetta yhdistävä kampanja. Toivottavasti mahdollisimman moni metsänomistaja intoutuu seuraavien puukauppojen yhteydessä laittamaan rastin ruutuun menekinedistämismaksulle ja siten tukemaan Luston peruskorjausta”, Metsäsäätiön toimitusjohtaja Martta Fredrikson toivoo.

Lisätietoja:
Suomen Metsäsäätiö, toimitusjohtaja Martta Fredrikson
+358 40 687 1686
martta.fredrikson@metsasaatio.fi

Suomen Metsämuseo Lusto, toimitusjohtaja Niina Uronen
+358 40 742 8470
niina.uronen@lusto.fi

Suomen Metsäsäätiö on suomalaisen puun puolestapuhuja sekä metsänomistajien, puunostajien ja muun metsäalan yhteistyötaho. Metsäsäätiö rahoittaa monipuolisia hankkeita, jotka tukevat metsäelinkeinon elinvoimaisuutta ja jotka auttavat löytämään puusta ja metsistä yhä uusia mahdollisuuksia.

Puuinfon Puupäivä 3.11.2022 Messukeskuksessa

Puuinfon valtakunnallinen ja vuosittain järjestettävä Puupäivä kokoaa yhteen satoja teollisuuden ja kaupan sekä kunta- ja rakennusalan ammattilaisia ja päättäjiä. Puupäivän aikana rinnakkaisissa seminaareissa esitellään puurakentamisen ajankohtaisimmat teemat ja kohteet meillä ja muualla.

Tämän vuoden Puupäivä järjestetään 3.11.2022 Messukeskuksen Siivessä. Samassa yhteydessä järjestetään myös toimialalle tarkoitettu 47. Puumarkkinapäivä. Puupäivä 2022 toteutetaan hybriditapahtumana, jossa on mahdollisuus etäosallistumiseen osaan seminaareista.

Puupäivään ovat tervetulleita kaikki puurakentamisesta ja sen kehittämisestä kiinnostuneet tahot Puupäivä on tarkoitettu puutuotetoimialalle sekä aktiivisesti työelämässä toimiville rakennusalan ammattilaisille; rakennuttajille, urakoitsijoille, kuntien ja suunnittelutoimistojen arkkitehdeille, suunnittelijoille, rakennesuunnittelijoille, kaavoittajille, rakennusvalvonta- ja pelastusviranomaisille. Puupäivä sopii myös ammattikorkeakoulujen puu- ja/tai rakennusinsinööriopiskelijoille sekä rakennusalan opiskelijoille tiedekorkeakouluissa.

 

Lisätietoa Puupäivästä 3.11.2022

Puumessut järjestetään 6.−8.9.2023

Puumessut kokoaa koko toimialan yritykset ja ammattilaiset Jyväskylään jälleen 6.-8.9.2023.

Yli 30 vuoden ajan puualan lipunkantajana toiminut tapahtuma keskittyy puuteollisuuden tekniikkaan, puusepänteollisuuteen ja puuntyöstöteknologiaan. Tehokas alihankintaketjutus ja koko puualan uusimmat tulevaisuuden innovaatiot ovat messuilla vahvasti mukana.

Messujen aikana ohjelmassa kuullaan mielenkiintoisia keynote-puheenvuoroja sekä ajankohtaisia tietoiskuja.

 

Metsä Groupin 3D-kuitutuote Muoto

Muoto 3D-kuitutuote on merkittävä uutuus pakkausmarkkinoille

Muoto® 3D-kuitutuote on merkittävä uusi avaus pakkausmarkkinoilla. Sen lähtökohtana ovat helppokäyttöisyys, vastuullisuus, skaalautuvuus ja huipputeknologia. Tuotteet puristetaan lopulliseen muotoonsa täysin uudenlaisella teknologialla, ja niiden ominaisuuksia voidaan räätälöidä tuotantoprosessissa käyttötarkoituksen mukaan. Muodon raaka-aine kasvaa pohjoisissa, kestävästi hoidetuissa metsissä, ja sen alkuperä on jäljitettävissä. Sitä on valmistettu Metsä Groupin puukuidusta Äänekoskella Metsän ja Valmetin koetehtaassa toukokuusta 2022 lähtien.

Uusiutuva ja kierrätettävä Muoto on hyvä vaihtoehto muoville esimerkiksi ruokapakkauksissa – erikokoisissa ja -muotoisissa tarjoiluastioissa tai rasioissa. Täsmällisesti tarpeeseen valmistetut pakkaukset ovat omiaan vähentämään ruokahävikkiä.

”Muovia on kaikkialla. Sillä on roolinsa tulevaisuudessakin, mutta kasvava pakkausteollisuus kaipaa paljon uusia vastuullisia vaihtoehtoja, joista Muoto on meidän avauksemme. Se on täysin uusi, puupohjainen pakkaus, joka on herättänyt paljon kiinnostusta asiakaskunnassa”, sanoo Metsä Groupin projektijohtaja Jarkko Tuominen.

Muoto on nyt tiensä alkutaipaleella, jossa tuoteominaisuuksia ja valmistusmenetelmää kehitetään ja tuotteen potentiaalia testataan markkinoilla. Jos markkinoiden kiinnostus ja tuotteen toimivuus pystytään laajassa mittakaavassa osoittamaan, Metsä Group harkitsee suuremman tuotantolaitoksen rakentamista.

Tutustu Muotoon nyt verkossa osoitteessa muoto.io.

Lisätietoja:

Jarkko Tuominen, projektijohtaja, Metsä Spring Oy, puh. 040 778 7328
Juha Laine, viestintäjohtaja, Metsä Group, puh. 010 465 4541