Puuviesti -lehti

Puuviesti –puutuoteteollisuuden ammattilehti, on vahvasti suomalaista puun jatkojalostusosaamista ja puuseppäteollisuutta monipuolisesti esittelevä lehti joka ilmestyy 6 kertaa vuodessa. Lehden 2 numeroa ovat kaksoisnumeroita. Lehteä on julkaissut Jorma Laitinen yli 20 vuotta. Vuoden 2015 alussa Woodworking – Puuntyöstö, sai uuden nimen Puuviesti. Lehteä julkaisee Kristalli-julkaisut Oy.

Lehti keskittyy alan osaajien ja ilmiöiden esittelyyn ja on erinomainen väline ammattilaisten tavoittamiseen ja tietojen välittämiseen sekä vahvasti Puuteollisuusyrittäjät ry:n sekä Puuseppämestarit ry:n äänenkannattaja. Lehti keskittyy alan yrittäjien menestyksen kasvattamiseen, tulevaisuudessa viennin lisäämiseen sekä olemaan kanavana päättäjien ja yrittäjien välillä. Lehti on perustamisestaan lähtien ollut tiiviisti yhteistyössä kansainvälisen WIN Woodworking International –lehden kanssa. Yhteistyö on konkreettista ja kattaa messuyhteistyötä, artikkelin vaihtoja ja markkinointitöitä. Yhteistyö on merkityksellistä varsinkin vientiä ajatellen.

Tartu tilaisuuteen ja tilaa Puuviesti tai ilmoita alan valtakunnallisessa julkaisussa.

Pääkirjoitus 7 / 2017

Tässä numerossa olemme keskittyneet vahvasti keittiö- ja kalusteteemaan sekä Puumessujen uutisointiin. Kalusteiden maahantuojat ja valmistajat haistelevat säännöllisesti muutoksen tuulia maailmalta. Uutta tulee niin kaapistojen ulkopuolelle, jossa vaikuttavat materiaalit, tyylit ja värit, kuin myös kaapistojen sisäpuolelle, jotka kätkevät yhä useammin upeaa, käytännöllistä ja ergonomista tekniikkaa helpottamaan keittiön käyttöä. Se käyttääkö ostaja mahdollisuuksia hyväkseen, riippuu siitä, tekeekö keittiöönsä pitkäaikaisen sijoituksen vai hetken kasvojen kohotuksen.

On tärkeää, että suomalaisissa yrityskohteissa käytettäisiin suomalaista osaamista. Me pääsimme tutustumaan Saimi ja Thomas Hoyerin restauroimaan hotelli Punkaharjuun, jonka remontissa oli käytetty lukuisia suomalaisia puuseppiä ja huonekaluvalmistajia.

Puunjalostuskoulutuksesta puhutaan paljon. Huolemme on yhteinen, mistä saamme alalle uusi osaajia, jos kouluja lopetetaan ja kiinnostus alaa kohtaan hiipuu. Meidän on kaikkien ryhdyttävä pitämään hälyä asiasta. Tässä lehdessä on SASKY – IKATA Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos – oppilasliite, jonka sisällön ovat tuottaneet hienopuuseppäoppilaat, ja liitteen taittoi saman koulun graafisenalan oppilaat. Hienopuuseppä on puuntyöstön ja esineenvalmistuksen ammattilainen. Koulutusten sisältö on muuttumassa ja työssäoppimista kaavaillaan yhä enemmän opiskelun oheen. Monet yrittäjät kannattavat työssäoppimista, mutta heistä ensimmäisen vuoden opiskelijoita ei kannata pukata harjoittelemaan liian aikaisin. Siitä ei tule hyötymään kumpikaan osapuoli.

Lähestymme kovaa vauhtia tämän vuoden loppua. Tulossa on vuoden viimeinen Puuviesti, jossa vaalimme perinteitä, haluamme tarjota mahdollisuuden kiittää yhteistyökumppaneita joulutervehdyksellä lehdessämme. Kerromme myös, että puu on design, esittelemme valaisinuutuuksia, upeita saunoja sekä ensi vuoden teemoja.

Monille koulujen opinto-ohjaajille tämän päivän puusepänteollisuus on vierasta. Tästä poiki ajatus toteuttaa puusepänteollisuutta laajasti esittelevä kirja. Kirja on nyt teon alla ja viimeisiä osallistujia haetaan, tarkoitus on esitellä 100 puusepäntaitajaa/yrittäjää Suomesta. Kiitos jo nyt osallistujille ja ottakaa reilusti yhteyttä, jos haluatte vielä mukaan.

Tuula Uitto,
päätoimittaja